Cum sa te motivezi ca sa nu renunti la obiectivele tale.

Cum sa te motivezi ca sa nu renunti la obiectivele tale.

Daca renunti la proiectul tau, la visul tau pentru ca ai constat ca este nevoie de foarte multa munca sa il pui in practica. Sau Te apuci de treaba insa parca munca nu iti aduce satisfactii si nu este chiar ce ti-ai imaginat?

Este posbil sa iti lipseasca factorul cheie care il vei gasi la lideri.


In continuare vom vorbi despre tehnicile pe care le aplica liderii ca sa reuseasca sa se tina de atingerea obiectivelor lor.

Primul lucru pe care l-am observat la oamenii de succes, lideri, este faptul ca au vise indraznete. Acestia indraznesc sa viseze la viata frumoasa pe care si-o doresc. La casa frumoasa pe care si-o doresc, la masina frumoasa pe care vor sa o conduca fara sa isi puna piedici genul, “nu le voi avea niciodata” sau cu ganduri de genul “sa revin cu piciorele pe pamant.”

Toti oamenii exceptionali au inceput prin a visa la ceva minunat, insa diferit de ceea ce au in prezent. Si aproape toate lucrurile care ne inconjoara la un moment dat au fost un vis pentru cineva.


Asa ca da frau imaginatiei, si fa urmatorul exercitiu:

Creaza-ti o imagine a ta insuti peste 5 ani de exmplu fara ati impune limte. Imagineaza-ti cum arata viata ta,

 • Ce faci ?
 • Unde sau la ce vei lucra?
 • Ce prieteni vei avea?
 • Cati bani vei avea?
 • Ce resurse sau cunostinte vei avea?
 • Cat de fericit vei fi?
 • Cat de sanatos vei fi?

Imediat dupa ce iti vei da voie sa crezi ca este posibil, devii mai optimist, mai hotarat sa transformi obiectivul in realitate. O sa iti dai voie sa accepti crearea unor planuri sau potentiale solutii sa ajungoi acolo.

Daca nu reusesti sa crezi, schimba putin gandirea si pune-ti intrebarea urmatoare: Care este lucrul la care as indrazni sa visez daca as sti ca nu voi da gres in a-l obtine?

Dupa ce identifici visul tau, noteaza-l si traieste cu sentimentul ca deja il ai. Apoi intoarcete in prezent si puneti urmatoarele intrebari:

 • De ce imi doresc acest vis, ce satisfactii imi aduce el mie ? Si gaseste aici, cel putin 10 motive pentru care iti doresti acest vis. Fi constient de ce ai nevoie de acel obiectiv si ce ai face sau ce nu ai face pentru obtinerea visului.
 • Care sunt pasii care ar trebui sa ii urmez?
 • Ce cunostinte trebuie sa cumulez sa invat ?
 • Cine m-ar putea ajuta sa ajung mai aproape de visul meu?

Visurile indraznete sunt primul pas catre dorinta de imbunatatire, de perfectionare de schimbare inspre bine.

Principalele motive pentru care majoritatea oamenilor renunta la obiectivelle lor este ca nu au cel putin zece motive pentru care isi doresc obiectivul si nu s-au gandit la consecintele care pot aparea pe viitor daca nu obtin respectivele obiective.

Lasa un comentariu