Cum sa stabilim intalniri cu potentiali clienti

Cum sa stabilim intalniri cu potentiali clienti

Ne concentram pe inchiderea vanzarii insa daca nu avem intalniri nu avem cui sa ii vindem.

In cele ce urmeaza am sa iti arat o formula sa atragi potentiali clienti, chiar daca nu au nici cea mai mica idee cine esti tu.

Aceasta este o strategie care are la baza instrumentul e-mail. Stiu ca este posibil sa te gandesti ca nu functioneaza e-mailul la rece. In cele ce urmeaza ai sa vezi atat strategia cat si cele mai comune greseli pentru care aceasta metoda nu functioneaza de obicei.

Acestea sunt lucrurile de baza atunci cand scrii un email catre o persoana care nu te stie. Nu am sa iti spun cuvant cu cuvant ce sa scrii, am sa iti descriu strategiile pe care trebuie sa le folosesti ca sa primesti un raspuns.

  • Primul pas este sa identifici cine este clientul tau ideal. Nu doar sa trimiti la intamplare mesajul tau la toata lumea doar cu ideea ca o sa raspunda cineva, pentru ca acest lucru nu functioneaza. In general cand cineva imi spune ca e-mailul nu functioneaza, acesta este primul lucru pe care il observ ca il face.
  • Al doilea pas in a scrie un e-mail este sa identifici “durerea”, “problema” pe care o are clientul tau.

In principiu pe aceasta idee se bazeaza vanzarile. Cineva are o problema si plateste pe cineva sa sa o rezolve. Aceeasi idee este si daca cineva are o problema de sanatate, plateste un medic sa ii faca analize si sa ii prescrie o reteta, o solutie la problema sa.

Acesta este al doilea motiv de baza pentru care nu functioneaza la unii aceasta metoda. Foarte multi oameni se apuca si compun aceelasi e-mail pentru toti potentialii lor clienti si descriu in el cat de grozavi sunt ei, ce experienta au cu cine au mai lucrat etc.

Ideea este ca atunci cand faceti acesta cautare sa identificati problemele. Orientati-va pe ideea cum puteti sa il ajutati pe cel care iti citeste e-mailul, Cum il poti ajuta sa salveze timp, sa economiseasca bani sau sa castige bani, sa ajunga la mai multi clienti, sa se conecteze cu mai multi potentiali clienti, etc, in functie de problema si in functie de serviciul sau produsul tau.

Cu cat identifici mai bine problemele lor si le descrii, empatizezi mai bine cu ei,, cu atat iti cresti sansele sa functioneze e-mailul pentru tine.

Daca ei sunt constienti ca au acea problema si tu le trimiti acel e-amil in care le demosntrezi ca ai inteles problema lor,, cu atat intalnirea ulterioara este ca si garantata.

  • Pasul trei, este sa descrii punctul in care se afla clientul tau si punctul unde ar vrea sa ajunga, scopul final. Punctul unde se afla este cel actual, unde se confrunta cu problema pe care o descrii, iar punctul unde vrea sa ajunga este punctul dorinteleor, unde problemele sunt rezolvate, unde economiseste bani, sau castiga sau obtine clienti noi etc.

Daca tu o sa le descrii cum o sa poti sa ii ajuti sa ajunga la destinatia dorita de ei, la scop,, nu va mai avea importata cine esti. Nu zic ca nu te ajuta sa ai un portofoliu, insa orice companie a plecat de la nimic,. Cel mai important pentru client este sa vada ca intelegi problema si ca ai o solutie sau mai multe solutii concrete care ii ajuta sa parcurga drumul din punctul in care se confunta cu probleme la punctul in care acestea sunt diminuate sau chiar nu mai exista.

De obicei acest lucru este suficient pentru a determina acea persoana sa se intalneasca cu voi.

Sa nu uitam ca nu facem un email de vanzare, scopul este sa aveti acea intalnire sau sa aveti acea discutie. Practic le arati ca intlegi problemele pe care le au si ca ai capacitatea de ai ajuta sa si le rezolve.

Deci ,ce faci intr-un email la rece: nu vinzi, ci te pozitionezi in postura in care te intalnesti cu el sau te auzi la telefon, apoi poti se trece la vanzarea efectiva.

Pentru a functiona un email la rece, este nevoie sa identifici clientul, sa ii intelegi problema, sa ii arati cum poate ajunge din punctul actual la punctul care si-l doreste si sa stabilesti intalnire sau conversatia.

Lasa un comentariu