Ce ne transmit Michael Jordan si Tomas Edison. Talent sau Perseverenta?

Ce ne transmit Michael Jordan si Tomas Edison. Talent sau Perseverenta?

  • Crezi ca nu poti sa iti indeplinesti obiectivele pentru ca nu ai nici-un talent?
  • Renunti la visele tale pentru ca nu ai educatia potrivita, sau nu traiesti in niste circumstante favorabile?
  • Crezi ca daca nu te-ai nascut bogat, nu poti deveni bogat?

Toata lumea priveste o persona cu talent inascut de parca ar avea ceva magic. Vor sa fie ca el. Dar acest lucru nu este adesea suficient.

Daca veti intreba oamenii care au reusit intr-un anumit domeniu, va vor spune ca talentul nu este suficient, nu este o garantie ca veti avea succes. Talentul nu te va duce nicaieri daca nu lucrezi pentru al dezvolta, pentru al cizela si pentru a imbunatati acea abilitate inascuta.

Daca ne uitam in jurul nostru vom observa ca persoana mai “infometata” mai motivata va ajunge in varf inaintea celui talentat.

Si da, cel motivat probabil va munci mai mult, insa oamenii hotarati reusesc intodeauna.

Perseverenta, curajul si munca sustinuta sunt ingredientele si secretele castigatorilor.

Daca ai talent si pici in capcana in care tu crezi ca nu este nevoie sa muncesti, sa perseverezi este posibil sa nu ajungi sa ai cu adevarat succes.

Crezi ca exista oameni talentati care nu au muncit sau nu au perseverat?

Michel Jordan – cel ami bun jucator de baschet, talentat, nu ?

Citez ce a spus intr-un interviu:

“I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been trusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.”

„Am ratat peste 9000 de aruncari la cos în cariera mea. Am pierdut aproape 300 de jocuri. De 26 de ori, am avut aruncarea la cos care aducea castigul si am ratat. Am eșuat din nou și din nou în viața mea. Și de aceea reușesc. ”

Thomas Edison

Inventatorul becului. Considerat un geniu talentat care a avut 1038 brevete de inventii.

Pana a reusit sa inventeze becul a esuat de peste 1000 de ori. Cu toate acestea la un moment dat intr-un interviu reporterul il intreaba:

“How did it feel to fail 1,000 times?” Edison replied, “I didn’t fail 1,000 times. The light bulb was an invention with 1,000 steps.”
” Cum a fost sa esuzei de 1000 de ori? Edison a raspuns: Nu am esuat de 1000 de ori. Inventia becului cu filament s-a facut in 1000 de pasi. “

Daca nu te consideri suficient de talentat, perseverenta este solutia ca visul tau sa nu moara.

Majoritatea oamenilor renunta in viata si vin cu tot felul de scuze de ce nu pot sa isi indeplineasca visele, obiectivele. Spun ca nu este momentul potrivit, nu au bani, ca traiesc in Romania iar circumstantele lor nu sunt favorabile. Cred ca daca nu bani sa porneasca ceva, nu vor avea alte solutii sa porneasca.

Insa un lucru pe care la-m invatat de la oamenii de succes este faptul ca scuzele sunt pentru cei slabi.

Daca vom studia background-ul oamenilor care au reusit si pot da exemple importante precum: Arnold Swateneger, Silvester Stalone, Steve Jobs, Bill Gates, Steven Spilberg, Walt Disney etc vom vedea ca ei au creat succesul din circumstante aparent imposibile.

Trebuie doar sa cautam si vom gasi relatari despre oameni care nu aveau educatie, bani, talent, circumstante favorabile insa toti avea un lucru in comun, o dorinta neobosita de a persevera pana vor reusi.

Nu este niocodata prea tarziu pentru tine sa iti incepi propria poveste de succes. Prin urmare puteti sa va formati talentul, sa va creati circumstantele favorabile si totul cu ajutorul perseverentei.

Raspunde-ti singur la urmatoarele intrebari:

Tu, crezi in tine?

Iti doresti cu adevarat obiectivele propuse?

Esti dispus sa muncesti sa iti atingi obiectivele chiar si atunci cand lucrurile par sa se ingreuneze?

Simti ca meriti o zi de maine mai buna?

Lasa un comentariu